hello

... "Imaginatia este inceputul creatiei".....

George Bernard Shaw

sâmbătă, 10 martie 2012

ZODIAC FLORAL/ Stii ce floare esti?/ Cateva legende ale margaretei..


Astazi m-am hotarat sa vorbesc despre flori, si am ales margareta, asta deoarece mi se pare fragila, pura, calda, si pentru ca sunt o margareta, conform Zodiacului Floral :)

Zodiac Floral: MARGARETA - caracteristici:

Zilele: 8, 17, 26
Trasatura definitorie: Fragilitate.
Numere norocoase: 4, 8, 22, 24, 26, 31.
Zile favorabile: Sambata.

Mai jos, o sa gasiti si caracteristicile celorlalte semne zodiacale florale.
Sursa articolului: http://horoscop.info-heaven.ro/ro/ctg-255/Horoscop-Zodiac-Floral/pagina-0


Cateva legende ale margaretei..
In antichitate , margaretele erau dedicate lui Artemis , zeita protectoare a femeilor.
Conform unei vechi legende celtice , spiritele copiilor morti in prima copilarie raspandeau margarete pe pamant pentru a alina durerea parintilor lor.
Micuta margareta este un simbol al inocentei , datorita asocierii ei cu copiii , dar si un insemn al vietii si supravietuirii.
Numele latin al margaretei (Bellis perennis) deriva fie din "bellis" , insemnand "frumos" , fie din "bellum " , adica "razboi" , intrucat margaretele cresteau pe campurile de lupta , fiind folosite pentru a reduce sangerarea sau a ameliora vanataile sau loviturile. Numele stiintific al margaretei , Chrysanthemum leucanthemum , inseamna "floarea alba aurita".

In perioada crestina , margareta a devenit floarea Sfintei Maria Magdalena , fiind numita "magdalena" sau "floarea inocentei".Pe de alta parte , margareta este un simbol tarziu (secolul XV) al inocentei copilului Isus.

Ace de par cu ornamente in forma de margarete , vechi de peste 2000 de ani , au fost descoperite de catre arheologi in palatul din Minos.Numeroase flori de margarete erau pictate pe ceramica antica din Egipt si din alte culturi din Orientul Mijlociu.

Datorita formei de ochi , margareta era considerata in medicina primitiva ca un leac pentru vindecarea afectiunilor ochilor.Asirienii o foloseau in acest fel , dar aveau si credinta ca un amestec de margarete presate si ulei ar putea readuce culoarea naturala a parului , facand sa dispara firele albe.

Pe taramurile anglo-saxone margaretele erau utilizate in scop medicinal dar si in ritualuri si incantatii magice.

In Wales , in timpul Evului Mediu , se considera ca margaretele pot vindeca nebunia , varsatul de vant , tumorile si bolile de piele.

Margareta era temuta si urata de catre agricultori datorita tendintei ei de a acapara campurile cu grane sau gradinile.Scotienii o numeau "gool" si desemnau culegatori de margarete care aveau datoria de a indeparta aceste flori din culturile de grau.Taranii care aveau in lanuri cele mai multe margarete trebuiau sa plateasca o penalizare sub forma unui berbec castrat.

Exista superstitia ca radacinile de margareta pot stimula cresterea copiilor , dar si credinta conform careia cel care manca trei flori de margareta dupa extractia unui dinte nu va mai suferi niciodata de dureri de dinti.In Italia , se preparau salate din frunzele mici , fragede ale margaretelor.

Ca emblema a fidelitatii , margareta a fost folosita adesea in farmece de dragoste si in preziceri despre iubire .Petalele ei erau rupte una cate una in celebrul joc divinatoriu "ma iubeste-nu ma iubeste".Intr-o alta traditie , o fata trebuia sa culeaga cu ochii inchisi un pumn de iarba : numarul de margarete pe care le gasea in mana ii spunea peste cati ani se va marita.

Intr-o veche zicala englezeasca se spune ca primavara nu vine pana cand nu calci sub picioare 12 margarete.Copiii din Anglia obisnuiau sa alcatuiasca din florile de margarete ghirlande sau o figura numita "batrana cu boneta alba" , folosindu-le uneori pentru a-si impodobi palariile din paie.

In cercurile magice , margaretele sunt asociate cu planeta Venus , au , ca element primordial , apa , si sunt considerate a apartine genului feminin.Ele sunt consacrate lui St.John (Sfantul Ion) si sunt un element important al decoratiilor festivalurilor Midsummer's Night (Noaptea miezului de vara).Primavara , margaretele sunt folosite pentru a semnifica zona sudica a unui cerc magic , dar si pentru decorarea altarelor neopagane.

Atunci cand visezi margarete primavara sau vara , acesta este un semn bun ; daca le visezi in inceputul iernii ele iti vestesc ghinion.Pe de alta parte , visul in care rupi petalele unei margarete semnifica faptul ca esti nehotarat sau nesigur de ceva.


Caracteristici - Zodiac Floral:

Zilele: 9, 18, 27
Trasatura definitorie: Pasiunea.
Numere norocoase: 9, 15, 18, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi si vineri.

Zodiac Floral: PAPUCUL DOAMNEI

Zilele: 3, 12, 21, 30
Trasatura definitorie: Instabilitate.
Numere norocoase: 6, 9, 15, 18,24, 27.
Zile favorabile: Sambata, duminica si luni.

Zodiac Floral: ORHIDEEA

Zilele: 7, 16, 25
Trasatura definitorie: Intransigenta sentimentala.
Numere norocoase: 12, 20, 21, 29, 30, 40.
Zile favorabile: Duminica si luni.

Zodiac Floral: MACUL

Zilele: 6, 15, 24
Trasatura definitorie: Senzualitate.
Numere norocoase: 3, 6, 9, 21, 24, 27, 30.
Zile favorabile: Marti, joi si vineri.

Zodiac Floral: IRISUL

Zilele: 5, 14, 23
Trasatura definitorie: Dinamismul.
Numere norocoase: 1,10, 19, 28, 30, 38.
Zile favorabile: Miercuri si vineri.

Zodiac Floral: FLOAREA SOARELUI

Zilele: 1, 10, 19, 28
Trasatura definitorie: Generozitatea.
Numere norocoase: 1, 11, 16, 19, 22, 25, 31.
Zile favorabile: Duminica si luni.

Zodiac Floral: BUJORUL

Zilele: 2, 11, 20, 29
Trasatura definitorie: Pasiunea.
Numere norocoase: 1, 4, 7, 9, 18, 27, 33, 42.
Zile favorabile: Duminica, luni si vineri.


Zodiac Floral: ALBASTREAUA

Zilele: 4, 13, 22, 31
Trasatura definitorie: Fidelitatea.
Numere norocoase: 1, 7, 16, 19, 20, 25, 29.
Zile favorabile: Sambata, duminica si luni.