hello

... "Imaginatia este inceputul creatiei".....

George Bernard Shaw

luni, 3 iunie 2013

Gogosi din aluat de paine

Mmmm.....cand ai si putin timp la dispozitie, cand totusi trebuie sa prepari si un desert pentru familie, atunci alegi repede calea cea mai usoara, aceea de a face reteta cea mai la indemana, pe care ai mai facut-o de atatea ori si care stii sigur ca iti va iesi :))) pentru ca nu ai timp prea mult de experimente noi!
Reteta e simpla, si am s-o scriu si aici, poate cine stie cineva e interesat, mai sunt si persoane care nu au pur si simplu timp pentru asa ceva, si carora experienta e si normal sa le lipseasca.
Ingredientele necesare:
- 500 ml apa;
- 1 lingurita de sare;
- 1 plic drojdie uscata;
- faina cat cuprinde;
- zahar pudra sau gem pentru ornat.
Cum se prepara: apa se incalzeste, si in ea se dizolva sarea, drojdia si putina faina. Apoi treptat-treptat se adauga faina, pana se obtine un aluat tare. Timp de o jumatate de ora, acest aluat se pune la crescut, intr-un loc mai calduros, neaparat acoperit cu un prosop pentru mentinerea temperaturii.
Dupa cresterea aluatului, se imparte in mai multe parti mai mici,  si se modeleaza dupa dorinta. Eu am ales clasica forma, rotunda, cea care imi aminteste de copilarie si de gogosile bunicii mele.
Intr-o cratita cu ulei incins, prajim pe ambele parti gogosile, pana capata o crusta aurie.
Se pudreaza cu zahar pudra, sau se servesc dupa dorinta fiecaruia, cu branza, dulceata...in cazul meu cu gem de capsuni favoritul meu.

Nu imi mai ramane decat sa afisez si o fotografie reprezentativa, precum si traditionala urare de "Pofta buna"!